eten en drinken

pompoensoep

Ik ben dol op soep. Het liefst eet ik elke middag als lunch een andere soep. Vaak maak ik in het weekend een grote pan, zodat ik hier de rest van de week nog van kan genieten. Eigenlijk lust ik alle vleesloze soepen wel. Maar pompoensoep is toch wel een van mijn favorieten. Ik vond een fijn recept in het kookboek van Havermoutje. Prima als basis voor mijn soep! Ik paste het recept wel wat aan, want als mijn zoon en man het woord havermout horen, beginnen ze al te gruwen.

Dit heb je nodig

 • 1 liter water
 • 1 pompoen (die van mij was best wel groot)
 • 1/2 rode peper
 • 3 wortels
 • 1 paprika
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel peper
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • 1 theelepel gemberpoeder

Zo maak je de soep
Breng het water met alle kruiden erin aan de kook en laat het even doorkoken. Schil daarna de pompoen en snij deze in stukjes. Snijd ook de wortel en de paprika in stukjes. De rode peper mag fijngesneden worden. Voeg alle ingrediënten bij je bouillon en laat het ongeveer een dik half uur doorkoken. Mix daarna met een staafmixer of blender alles tot een gladde soep.Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel nog even 10 minuten doorkoken. Serveer de soep met een lepeltje zachte geitenkaas en een toefje peterselie en smullen maar!

TIP: als de de hele pompoen een paar minuten laat koken in een pan met heet water, schil je de schil er heel makkelijk af.

You Might Also Like

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter