slow living

thuisyoga

Al 19 jaar doe ik aan yoga. Soms periodes wat minder, soms juist heel veel. Vanmorgen sprak ik met een collega die vroeg, waarom doe je eigenlijk yoga? Wat brengt het jou? Ik kon het niet in 1 antwoord weergeven. Ik doe yoga namelijk met verschillende redenen. Het belangrijkste is dat ik er rustig van wordt. (zelfs van de pittige lessen). Omdat je alleen maar bezig bent met je lichaam, hoeft mijn hoofd niks. En voor iemand met een druk hoofd is dat heerlijk. Maar daarnaast maakt het me fitter, heb ik minder lichamelijke klachten en ja, word ik ook leniger.

Sinds 4 jaar doe ik yoga bij een geweldige school in Hilversum. Holibody. Het is kleinschalig, gezellig, maar wat vooral voor mij het belangrijkste is dat ik er kan zijn wie ik ben. Ik voel me er thuis. Naast de yogalessen bij Holibody probeer ik ook regelmatig bij andere docenten lessen te volgen of doe ik een yogaweekend. Maar niet altijd zijn er lessen op het moment dat ik tijd en zin heb in een yogales. Dus doe ik ook regelmatig thuis mijn yogahoudingen. 

Ik heb sinds een jaar een vaste plek waar ik thuis yoga doe. We hebben de zolder verbouwd en dit is nu mijn werkkamer/yogaruimte. Een heerlijke plek. Maar eigenlijk kan je overal je mat uitrollen. Kies vooral een plek uit die je zelf fijn vindt en waar je in alle rust kan zijn. De ene keer ben ik een uur bezig, maar in de morgen is dit vaak maar 20 minuten. Ik denk dat het niet zoveel uit maakt hoe lang je bezig bent. Volgens mij is het vooral belangrijk dat je het met aandacht doet.

Inmiddels heb ik al heel wat online yogalessen en inspiratiesite op mijn lijstje staan die ik gebruik bij mijn thuisyoga. Ik deel ze graag met jullie.

Yoga-apps
Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk geen yoga doen via een app. Maar misschien wel leuk om een keer uit te proberen.  Toevallig kwam Flow Magazine net deze week met een blog over fijne yoga-apps en ook online vond ik wat opties. Ik denk dat ik de volgende een keer ga uitproberen.

 • Daily Yoga – in deze app kan je kiezen uit wel 40 verschillende series en meer dan 300 houdingen. Zowel voor beginners als gevorderden. En dat met een gratis achtergrondmuziekje. Ook kan je kiezen uit verschillende stijlen of aandacht richten op specifieke lichaamsdelen of spiergroepen.  Daarnaast laat de app je elke dag weten wanneer het tijd is om aan de slag te gaan en helpt je te verbeteren zonder je lichaam te veel te belasten. Je kan de app gratis downloaden, maar ben je een gevorderden dan heb je wel een abonnement nodig.
 • Pocket Yoga – met deze app bepaal je zelf in welk tempo je jouw yoga-oefeningen wil uitvoeren. De oefeningen worden getoond aan de hand van tekeningen en daarbij krijg je gesproken aanwijzingen en beschrijvingen voor meer dan 100 houdingen. In de Pratice Builder kan je jouw eigen yogales samenstellen.
 • Yogify – gratis oefenlessen met meer dan 275 houdingen. In totaal zo’n 35 uur gratis les. Terwijl je oefent kun je via de app naar jouw eigen muziek luisteren. Wil je meer weten dan kan je bij elke houding doorklikken voor de werking en de betekenis.
 • Yoga Studio – 65 yoga- en meditatielessen biedt deze app. Ook kun je in de app je eigen videolessen maken door de yoga-oefeningen in de app te combineren. Je kan lessen volgen in een bepaald thema en je kunt aangeven op welk niveau je yoga wilt doen. De muziek kan worden aangepast en je kunt je eigen schema maken voor wanneer je yoga wilt beoefenen.

Yogablogs

 • Oh my yoga – dit blog schrijft leuke artikelen over de yogilifestyle, voor iedereen die wil kennismaken met yoga en bewuster wil gaan leven. Niet alleen gaat dit blog over persoonlijke yoga-ervaringen, maar ook over een ontspannen en gezonde leefstijl, yogakleding en accessoires.
 • Wereld van yoga – fijne uitleg over yogahoudingen, uitleg over de verschillende soorten yoga, waarom je yogaprops zou gebruiken, tips voor leuke yogastudio’s en yogaweekenden en nog veel meer informatie op dit prettig leesbare blog.
 • Yoga International –  naast een tijdschrift is Yoga International ook een fijne website om op rond te neuzen en blogs te lezen. De blogs gaan over yoga, gezondheid, maar ook over lekker en gezond eten.

Yogalessen online

 • Happy With Yoga –  een van mijn favoriete websites/Youtube kanaal. Deze website zou je ook onder yogablogs kunnen zetten, want hun blogs zijn elke keer weer erg interessant om te lezen. Daarnaast vind je op hun site verschillende gratis e-books en E-lessen (niet gratis). Rolf en Melanie zijn de eigenaar van Happy with Yoga en hun missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en het beste in zichzelf naar boven te halen door Yoga! Hier vind je hun Youtube kanaal met verschillende lessen.
 • Yoga with Adriene, – hier vind je altijd wel een les die je aanspreekt. Eigenlijk moet je gewoon zelf gaan kijken. De lessen zijn wel in het Engels, maar goed te volgen.
 • Yogaonline – zelf heb ik een abonnement op Yogaonline. Zowel op het blad als op de online lessen. Je kan kiezen uit meer dan 200 verschillende yogalessen. Elke les heeft zijn eigen thema: relax, detox, energie, meditatie, ochtend- & avondyoga. Daarnaast staan er van meer dan 100 yogahoudingen uitleg beschreven op hun site, kan je online trainingen volgen en vind ik veel inspiratie op hun blog.

  Namaste! En heb je nog tips of leuke aanvullingen, laat het mij weten. Ik zoek altijd nieuwe inspiratie.

You Might Also Like

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter