doen en op pad slow living

yogaweekend bij zwier

Wie mij kent, weet dat ik graag aan yoga doe. Zeker twee keer paar week volg ik een les bij mijn yogaschool Holibody, die echt om de hoek ligt. Een hele fijne plek waar ik me thuis voel. Daarnaast sta ik ook zelf nog af en toe op mijn eigen mat. Vorig jaar heb ik een Pre-teacher training gevolgd bij yoga-online om te kijken of het iets voor mij was om yogadocent te worden. Ik heb hier heel veel van geleerd, maar lesgeven in yoga is echt een vak apart en dit is voor mij op dit moment nog te vroeg. Ik wil dit jaar nog wel graag een keer een yogaweekend ergens volgen. Ik heb dit in 2018 voor het eerst gedaan en ik heb hier nog steeds goede herinneringen aan.

In 2018 een half jaar, nadat mijn vader was overleden, las ik een artikel in een tijdschrift over 24 uur zonder je telefoon verblijven op een eilandje. Ik werd hierdoor getriggerd. Ik dacht, zou ik dat kunnen. Voor mij was dat op dat moment nog te veel. Ik zat nog zo vol emoties die ik niet kon plaatsen rondom de dood van mijn vader, dat ik dit nog te spannend vond. Deze activiteit werd georganiseerd door Zwier, de vrijhaven van de stad. Op hun website zag ik dat ze ook yogaweekenden organiseren. Dat zag ik dan wel zitten. Die middag dat ik dit op de website van Zwier las, kwam een vriendin langs voor een kopje thee en een uurtje later hadden wij geboekt.

Zwier is een plek waar je je kunt ontspannen en nieuwe energie op kan doen. Deze plek is ligt in Vinkeveen. Op ongeveer een kwartiertje van Amsterdam. Zwier, voorheen jachthaven Winkeloord, werd overgenomen door de dochters van de eigenaren. Onder de naam Zwier en bliezen ze samen met de hulp van hun ouders de jachthaven nieuw leven in. Ze wilden ook anderen de mogelijkheden geven om tot rust te komen op deze mooie plek.

Bij Zwier overnacht je in een van de Zwier tent. Een luxe 2-persoonstent met heerlijke bedden. Op deze bedden liggen elektrische dekens. Die hadden wij toen ook echt wel nodig. De nachten waren koud. Maar voor de rest was het weer heerlijk. Vrijdag viel er nog wel een bui, maar zaterdag en zondag zaten en lagen wij regelmatig in de zon.

Wij werden dit weekend welkom geheten met een kop thee en een kleine snack. Daarna was het tijd voor de eerste yogales van Reanne Creyghton. Reanne geeft al sinds 2011 yogalessen. Op dit moment doet ze dat in een studio in Haarlem. Zij zou alle lessen dit weekend geven. Deze avond begonnen wij met een heerlijk rustige flow les.  Na de yogales mochten wij aanschuiven bij het diner. Het hele weekend werden er Ayurvedische maaltijden voor ons gekookt afgestemd op het seizoen. De avond werd afgesloten met een meditatie bij het vuur waarna wij heerlijk in onze voorverwarmde bedjes schoven.

De zaterdag begon de dag met een meditatie om 8 uur. Helaas lagen wij te lekker in onze bedjes en hebben wij deze gemist. Na een voedzaam ontbijt volgde weer een heerlijke flow yogales. Het middagprogramma, na een warme lunch, bestond uit heel veel vrije tijd. Je had de optie om te gaan suppen of varen Maar wij besloten eerst heerlijk in het zonnetje een boek te gaan lezen en daarna hebben wij een wandeling gemaakt over de verschillende eilanden rondom de Vinkeveense plassen. De tijd vloog voorbij, want voordat wij het in de gaten hadden, was het tijd voor een licht diner. Deze bestond uit een soep met verschillende broodjes/pannenkoekjes met dipjes. Om 20.00 uur sloten wij de dag af met een yin- yogales.

Op zondagochtend vertrokken wij al om half 8 met een bootje richting de Vinkeveense Plassen. De opkomende zon maakt het vroege tijdstip meer dan waard. Ergens tussen de plassen werden wij uit de boot gezet om vervolgens in stilte terug te wandelen naar Zwier. Na weer een heerlijk ontbijt vond de laatste yogales plaats. Daarna volgt nog een lunch en konden wij de tijd die nog over was, lekker rondhangen om de tent. Wij hebben echt een heerlijk weekend gehad, vol met niks doen, uitrusten en ons hoofd leegmaken. Dit willen wij zeker nog een keer!

Zwier is een top plek om te zijn. De mensen zijn lief, het eten was heerlijk en het was heel prettig dat het zonnetje regelmatig scheen. Even drie dagen lang helemaal niks.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter