eten en drinken

havermoutbroodjes

In mijn dagelijks leven eet ik heel weinig brood. Toch mis ik het af en toe. Ik maak dan vaak mijn eigen broodjes van havermout. Ik vind ze echt super lekker en ze zijn zo klaar. Heerlijk als ontbijt of lunch. Vaak neem ik ze mee naar mijn werk. Bakje hummus mee en wat tomaten of komkommer en je hebt een heerlijk broodje. En het leuk is, je kan er ook een heerlijke mini pizza van maken.

Dit heb je nodig voor 8 broodjes

  • 200 gram havermout
  • 200 gram geitenyoghurt (je kan ook kiezen voor gewone yoghurt of kwark)
  • 4 eieren
  • beetje zout
  • Mocht je voor de pizzabroodjes gaan, dan voeg ik meestal een flinke hoeveelheid Italiaanse kruiden toe (liefst vers, maar heb je dat niet in huis dan kan je ook de gedroogde kruiden nemen)

Zo maak je de broodjes
Verwarm de oven voor op 175 graden en haal het bakblik uit de oven. Leg over dit bakblik een vel bakpapier. Maak van de havermout, havermeel. (ik doe dit met behulp van een koffiemolentje, maar dit kan ook met de blender). Voeg de yoghurt, eieren, Italiaanse kruiden, zout en peper toe en klop dit tot een glad mengsel. Om mooie ronde broodjes te krijgen, gebruik ik de buitenkant van mijn mini-appeltaartbakblik. Door de bodem eruit te laten, kan je de binnenzijde vullen met deeg. Dit doe je voor alle broodjes. Stop de broodjes een minuut of 20 in de oven en haal ze er dan uit. De broodjes zijn klaar wanneer ze stevig en lichtbruin zijn. Laat ze even afkoelen. Heerlijk met hummus, geitenkaas of wat jij lekker vindt. De broodjes zijn ook goed in te vriezen.

Mini pizza
Het is heel eenvoudig om van de havermoutbroodjes, een mini pizza te maken. Of als je een groter pizza wil, maak dan de broodjes wat groter. Smeer het broodje in met een laag tomatensaus. Daarna kun je ze versieren met je eigen vulling. Zet daarna de pizza’s nog een paar minuten weer terug in de oven tot de vulling warm of gesmolten is. Eet smakelijk!

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter