doen en op pad

Dagje weg: deventer

Als ik een dagje weg ga, dan ga ik graag naar Deventer. Ik denk dat het wel een van mijn favoriete steden in Nederland is. In Deventer kom ik al heel lang. Vroeger toen ik jong was, woonde ik precies tussen Deventer en Zwolle in. Als wij gingen winkelen, dan was het vaak naar een van deze twee.  Het is zo’n gezellige stad, met veel leuke winkeltjes en restaurantjes. En de sfeer is erg goed.

Tip: meestal parkeren we aan de overkant van de IJssel en brengt het pontje ons zo naar het centrum van Deventer. Het pontje vaart elke dag, voor 1,50 euro brengt hij je heen en weer.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik er geweest ben, door de Corona zijn dagje uit schaars geworden. Toch deel ik graag mijn tips met je. Voor als het straks weer mag.

Wanneer je nog geen ontbijt hebt gehad, begin je dan dan bij Eigenwijs. Pal aan het mooie plein de Brink, waar het vroeg in de morgen vaak al gezellig druk is. Ze hebben er heerlijke healthy pokebowl. Dat is een bord met yoghurt, verschillende soorten fruit en noten en muesli. Samen met een glas verse jus d’orange een heerlijk start. Maar er moet natuurlijk ook gewinkeld worden.

Begin je wandeling dan in de Walstraat. Eigenlijk zijn hier te veel leuke winkeltjes, ik noem er een paar.

Drogisterij de Kruidnagel
Hier kan je alles kopen op het gebied van homeopathie, kruiden, specerijen en voedingssupplementen. Maar ook hebben ze allerlei drogisterijartikelen.

Dille en Kamille
Ik kan het niet laten om hier even naar binnen te lopen. Gelukkig hebben wij er zelf in Hilversum ook eentje. Ik schreef er eerder al eens over. Allerlei leuke, mooie, sfeervolle spullen voor huis, tuin en keuken. Hier vind je altijd wel iets leuks als je op zoek bent naar een cadeautje.

Oude Mosterdfabriek
De oude Mosterdfabriek is eigenlijk een soort overdekte markt. Verschillende ondernemers bieden hier hun spullen aan. Brocante, mosterd & delicatessen, tassen, woonaccessoires, boeken, sieraden en nog veel meer.

De vrije Vogels
In winkel vol met allerlei woonaccessoires, in allerlei stijlen, maar wel zo dat ze allemaal bij elkaar passen en een geheel vormen. De eigenaresse schrijf ook op haar website: “Een winkel waar mensen zich thuis zouden voelen. Ingericht zoals ik mijn eigen huis zou inrichten, met spullen die ik mooi vind, die een thuisgevoel creëren.” En dat laatste spreek mij natuurlijk erg aan.

Vanuit de Walstraat liepen wij verder de stad in.  Midden in de stad zit Waar. Hier verkopen ze allerlei duurzame cadeau’s. Alle spullen in deze winkel vertellen een verhaal. Ook gingen wij naar binnen bij Plek, conceptstore. Hier wilde ik wel even blijven. Niet alleen hadden ze veel mooie kleding en woonspullen. De inrichting was zo fijn dat hier wel even wilde blijven. Dat deden wij dan ook, want je kan hier ook terecht voor een kopje koffie. Een andere leuke conceptstore is Flotte. Hier verkopen ze vintage en tweedehands kleding, interieur- en lifestyleartikelen. Ook hier is een café met eigengemaakte taarten.

Ga voor je lunch eens naar a taste of honey. Hier kan je buiten zitten in een gezellige stadstuin. Een fijne plek waar ze huisgemaakte taarten, salades en versbereide bagels verkopen. De zelfgebakken appeltaart is echt heerlijk. Mmm!

Loop zeker ook eens binnen bij het winkeltje Holy Cow!. Ze verkopen alleen dingen waar ze zelf blij van worden. En dat is in ieder geval kleur. Je ziet er van alles van retro tot kitsch. Woonartikelen, kinderspulletjes, kleding, boeken en nog veel meer.

Wanneer je op de terugweg naar het pontje loopt, ga dan nog even naar binnen bij Alternote. Alles van papier is hier te vinden. Postkaarten, boeken, notitieblokjes en andere papierwaren. Ze zitten aan de Kleine Overstraat. In deze straat en in de Grote Overstraat zitten nog veel meer leuke winkeltjes zoals Tantilly voor leuke cadeautjes, Hoge Ramen een winkel waar je terecht kan voor van alles van kitsch tot design, van speelgoed en kleding tot verrassende woonaccessoires en de Kleinste Soepwinkel. Dit is een klein winkel waar je elke dag kan genieten van lekkere, bijzondere én gezonde soepen, die worden gemaakt van de beste biologische ingrediënten.

Mocht je nu ook ’s avonds nog willen eten in Deventer, dan zou ik naar Fooddock gaan. Een foodhal in een oude silo op het Haventerrein van Deventer. Het is de eerste foodhal van Oost-Nederland. In de hal vind je verschillende foodtrucks en stands met eten uit verschillende landen. Je kan hier zowel buiten als binnen zitten.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter