doen en op pad

Denemarken eiland Møn

Het is alweer 3 jaar geleden dat wij voor het eerst met ons drietjes richting Denemarken vertrokken. Een wens die we toen al langer hadden. Het werd een heerlijk week. En de start van vaker vakantie vieren in Denemarken. De bedoeling is dat wij deze zomervakantie weer gaan, maar dan richting Noord-Jutland. Ik lees er veel goeie verhalen over. Mocht je nog tips hebben, laat ze dan zeker horen.

Trap op, trap af
Drie jaar geleden vertrokken we richting het eiland Møn om daarna een paar dagen in Kopenhagen te verblijven en af te sluiten in Legoland. Het eiland Møn ligt in het Zuidoosten van Denemarken aan de Oostzee en is vooral bekend om zijn krijtrotsen. Op verschillende plekken kan je langs de steile kliffen naar beneden afdalen met een trap. Nou dat hebben we geweten. Op onze tweede dag gingen wij vol goede moed trap op en trap af. Het strand was op dat moment namelijk te smal om langs te lopen, dus om ook andere plekken te zien hadden wij de trappen nodig. Het is werkelijk prachtig daar, dat kan je aan de foto’s ook wel zien.

Lunchen
Helaas de volgende dag kon ik niet meer lopen van de spierpijn. Trap op ging wel, maar met het afdalen leek het wel of mijn spieren zouden scheuren. Daarom besloten wij op ons derde dagje, maar wat rond te rijden op de nabijgelegen eilanden Bogø en Nyord. Ik moet zeggen dat ik niet erg onder de indruk was. Tijd voor de lunch. Wauw, lunchen in Denemarken is echt geweldig. Niet goedkoop, maar genieten was het. Wij belanden in het plaatsje Stege. Een gezellig dorpje op het eiland Møn. Hierna wilden mijn mannen toch nog graag een keer naar de krijtrotsen. Met zere kuiten waren inmiddels wat opgewarmd, dus nogmaals gingen wij de trap af, en gelukkig was het strand deze keer wel breed genoeg, en de trap weer op.

Dag vier vertrokken wij naar Kopenhagen. De stad die al zo lang op mijn verlanglijstje stond. En oh, wat ben ik verliefd geworden op deze stad. De mensen zijn aardig, je kan er heerlijk eten, zoveel leuke winkeltjes en er is genoeg te beleven en te zien. Hier kan je meer lezen over ons bezoek aan Kopenhagen.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter