doen en op pad

Kopenhagen

Ik ben verliefd op Kopenhagen. De mensen zijn er super vriendelijk, de stad is overzichtelijk, er zijn heel veel leuke winkeltjes, je kan er heerlijk ontbijten en lunchen en daarnaast ook nog heel veel andere leuke dingen bezoeken. Inmiddels ben ik al twee keer in Kopenhagen geweest en ik weet zeker dat het daar niet bij gaat blijven. Mijn tante appte mij deze week dat zij volgend jaar 5 weken gaan rond trekken in de omgeving van Kopenhagen met hun camper. Ik ben een beetje jaloers. Dus dit blog is een beetje voor haar, waarin ik mijn tips met haar deel.

We hadden een hotel geboekt in de wijk Nørrebro om te overnachten. Het hotel A&O was net nieuw toendertijd en alles was keurig verzorgd en redelijk betaalbaar. Mocht je naar Kopenhagen gaan, dan is dit zeker een aanrader om te overnachten. Via het hotel huurden wij fietsen.  Kopenhagen kan je het beste bezoeken op de fiets. Hier hebben ze veel vrij liggende fietspaden. In Nederland heeft iedereen een kratje voor op zijn fiets, in Kopenhagen een mandje. Erg schattig. In de wijk waarin wij zaten, vonden wij verschillende leuke straatjes met gezellige winkeltjes. Volgens mij staat de wijk Nørrebro hier ook om bekend. Aan de hand van een fotoverslag laat ik je zien, waar ik allemaal ben geweest.

Ons hotel lag tegen park Superkilen aan. Het park is verdeeld in drie verschillende gebieden. The Red Square, The Black Market en The Green Park. Op het rode plein vind je vooral cafés, muziek en sport, het zware gebied bestaat uit fonteinen en bankjes en in het groene park kan je picknicken, sporten en je hond uitlaten.
Wanneer je dol op havermout bent, zou ik zeker bij Grød een ontbijt of een lunch meepakken. Grød is pap in het Deens. In dit tentje kan je allerlei gezonde homemade pappen krijgen. Ik ben er meerdere keren geweest.
Mocht je nou niet van havermout houden. Møller Kaffe & Køkken is ook een heerlijke plek voor je ontbijt of lunch.
Lunchen kan je doen op heel vele plekken. Een aanrader is de markthal in Kopenhagen: Torvehallerne. Heel veel keus uit veel lekkers. En daarnaast ook erg gezellig.
Ik ben dol op dit soort winkeltjes, deze zit in de wijk Nørrebro, ze verkopen naast heel veel Kaktussen ook andere leuke dingen. (conceptstore Kaktus)
De Botanische Tuinen van Kopenhagen. Ze horen bij de Universiteit van Kopenhagen. De tuin en de verschillende kassen (27 verschillende waarvan 12 open voor het publiek) staan vol met allerlei soorten planten en bloemen. De toegang is gratis.
Ze zeggen dat Nyhavn dé haven van Kopenhagen is. Dat wilden wij natuurlijk zelf wel eens even zien. Het is er erg gezellig en overal zie je prachtige, gekleurde huisjes om je heen. Je kan er ook erg lekker lunchen. Houd er alleen rekening mee dat dit niet goedkoop is. Het is er namelijk erg toeristisch.
Vanuit de Nyhavn kan je verschillende rondvaartboten nemen om je Kopenhagen vanaf het water te laten zien. Dat deden wij zeker. Onderweg kwamen wij de boot van de koninklijke familie van Denemarken tegen.
Nog een fijne lunchtip en eigenlijk ook een dinertip is de foodhall aan de overkant van het water: Copenhagen Street Food. De hele hal stond vol met foodtrucks die street food verkopen.  Om je vingers bij af te likken. Ik koos voor een vegetarische burger en nam plaats op een van de banken die langs het water stonden. Ik moet zeggen dat het weer ook veel goed maakte, wij konden heerlijk relax in het zonnetje zitten. Ben je in Kopenhagen sla deze plek dan zeker niet over.

Ben je op zoek naar meer lekkere eettentjes, klik dan eens op de Foodie Map of Copenhagen.Keuze genoeg.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk is bijzonder mooi van binnen. De kerk is de zetelkerk van de bisschop van Kopenhagen en wordt daarom ook de Dom van Kopenhagen genoemd. De sfeer en het interieur stralen zoveel rust uit, dat ik hier eigenlijk niet meer weg wilde.

Even lekker shoppen in de binnenstad hoort er natuurlijk ook bij. Ik ging langs bij Flying Tiger en Sostrene Grene. Beide winkels zijn tegenwoordig ook volop in Nederland te vinden. Zeker in die laatste winkel vind je leuke hebbedingetjes tegen een betaalbare prijs. 

Retro villa stond ook op mijn lijstje. Deze winkel was mijn inspiratiebron om ooit te beginnen met een webshop in letterbakken. Zij verkochten letterbakken beplakt met allerlei behangetjes. Met dit idee ben ik toen in Nederland begonnen en 3 jaar lang was ik de webshop als je een letterbak zocht. (inmiddels heb ik de webshop al een aantal jaren niet meer). Maar behang in overvloed bij Retro Villa. Heerlijk om even rond te kijken. Letterbakken heb ik er trouwens niet gezien.
Toevallig liep ik langs het winkeltje Mant. Een winkel vol met bloemen en planten en alles wat daarbij hoort.
Een geweldige cadeauwinkel is Plint. Hier hebben ze van alles op het gebied van wonen, lifestyle en eten. Ik kwam in ieder geval niet met lege handen naar buiten.
De Rundetaarn of Rundetårn (“ronde toren”) is een gebouw midden in het centrum van Kopenhagen. De toren bevat de oudste sterrenwacht van Europa en is nog steeds in gebruik. De ronde toren heeft geen traptreden maar een oplopend pad.
Mijn zoon en ik zijn dol op sapjes en mijn man houdt erg van een kopje koffie. Bij Joe & The Juice vonden we het allebei. Ze zitten op veel plekken in Kopenhagen. Er is er altijd wel eentje in de buurt.
Ook leuk om te bezoek is het kleinste hotel ter wereld. Dit hotel bestaat namelijk uit maar één kamer. Het café dat er onder ligt is ook klein, deze heeft maar vijf zitplaatsen.
Ben je dol op design, loop dan ook even binnen bij Normann.
Attractiepark Tivoli. Wanneer het donker wordt, is het echt prachtig verlicht. Ik vond het eerlijk gezegd een beetje een afknapper. Niet alleen moest je flink betalen om binnen te komen, eenmaal binnen moest je ook nog weer voor elke attractie apart betalen.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter