eten en drinken

Ontbijten met bloemen

Vorige week kocht ik bij Dille en Kamille een zakje met eetbare bloemen. Deze ga ik binnenkort in mijn tuinkas zaaien. Heerlijke zomerse salades met bloemen er op. Ik zie het al voor me. Deze maakte ik vorig jaar.

Maar wat ook lekker is, is dit onderstaande ontbijtrecept met eetbare bloemen. Heel simpel. Ik heb het niet zelf verzonnen, maar kreeg het recept van Elise. Een geweldige masseuse, maar ze doet nog veel meer. Kijk maar eens hier.

Je maakt de ontbijttaartjes als volgt: verwarm de over voor op 180 graden. Prak een banaan in een kom. Voeg 100 gram havervlokken, 40 gram gebroken lijnzaad, wat zout en kaneel (speculaaskruiden kunnen ook) toe. Voeg vervolgens op gevoel een aantal scheutjes amandelmelk toe. Roer het mengsel goed door elkaar. Verdeel vervolgens het mengel over 12 cupcakevormpjes. Druk ze goed aan. Een kuiltje in het midden is handig voor de topping straks.

Doe de taartjes 15 tot 20 minuten in de oven en laat ze daarna even afkoelen. Tot slot giet je wat kokosyoghurt of een andere yoghurt op het taartje. Fruit, noten en eetbare bloemen maken het af.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter