Broodjes van havermout

havermoutbroodjes

In mijn dagelijks leven eet ik heel weinig brood. Toch mis ik het af en toe. Ik maak dan vaak mijn eigen broodjes van havermout. Heerlijk bij soep als lunch of voor het avondeten maak ik er mini pizzaatjes van.

Dit heb je nodig voor 8 havermoutbroodjes

  • 200 gram havermout
  • 200 gram geitenyoghurt (je kan ook kiezen voor een andere yoghurt of melk(bij melk heb je minder nodig))
  • 4 eieren
  • beetje zout
  • Mocht je voor de pizzabroodjes gaan, dan voeg ik meestal een flinke hoeveelheid Italiaanse kruiden toe (liefst vers, maar heb je dat niet in huis dan kan je ook de gedroogde kruiden nemen)

Zo maak je de havermoutbroodjes

Verwarm de oven voor op 175 graden en haal het bakblik uit de oven. Leg over dit bakblik een vel bakpapier. Maak van de havermout, havermeel. (ik doe dit met behulp van een koffiemolentje, maar dit kan ook met de blender). Voeg de yoghurt, eieren, Italiaanse kruiden, zout en peper toe en klop dit tot een glad mengsel. Om mooie ronde broodjes te krijgen, gebruik ik de buitenkant van mijn mini-appeltaartbakblik. Door de bodem eruit te laten, kan je de binnenzijde vullen met deeg. Dit doe je voor alle broodjes. Stop de broodjes een minuut of 20 in de oven en haal ze er dan uit. De broodjes zijn klaar wanneer ze stevig en lichtbruin zijn. Laat ze even afkoelen. Heerlijk met hummus, geitenkaas of wat jij lekker vindt. De broodjes zijn ook goed in te vriezen.

Heb je een vraag? Stuur me dan een berichtje via info@mijnthuisgevoel.nl. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, acties, tips of allerlei andere nieuwtjes. Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijn thuisgevoel- ayurveda en meer. Inschrijven kan je hier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *