Wortel – dadel – kokosballetjes

dadelballetjes

Ken jij de bliss balls al? Dit zijn ronde zoete balletjes die je in allerlei smaken kunt maken. Ze lijken wel een beetje op een bonbon, maar zijn dan niet gezoet met suiker. Een heerlijk tussendoortje bij een warm kopje thee. In de ayurveda worden ze ook vaak bij de warme maaltijd gegeten. Meestal worden de balls gemaakt op basis van dadels, maar andere varianten zoals met abrikozen zijn ook mogelijk. Vooral voor de kapha’s onder ons is dit beter.

Als je de bliss balls gaat maken kun je het beste een keukenmachine gebruiken, heb je die niet dan kun je dit ook met de blender doen.

Wist je dat dadels veel mineralen, vezels en vitamine bevatten? Ze kunnen helpen bij problemen met constipatie, diarree en andere darmklachten. Dadels verbeteren de hersenfunctie, verbeteren je weerstand, zijn bloeddruk verlagend, zijn goed voor je botten en hebben een ontstekingsremmende werking. Doordat dadels natuurlijke suikers bevatten zijn ze goed te gebruiken voor een tussendoortje.

Wat heb je nodig voor 12 bliss balls?

  • 100 gram geraspte worteltjes
  • 50 gram havermeel
  • 50 gram pecannoten
  • twee scheutjes water
  • 75 gram dadels, ongeveer 5 dadels
  • 1 eetlepel speculaaskruiden of als je dat niet in huis hebt kan kaneel ook
  • snuf zout
  • geraspte kokos voor aan de buitenkant van de balletjes

Hoe maak je de bliss balls

Voordat je begint het belangrijk om de dadels ongeveer 15 minuten te laten weken in lauwwarm water. Doe de havermeel en de pecannoten samen in je keukenmachine/blender en maal het fijn. Rasp dan de wortel. Heb je een sterke keukenmachine dan kan deze dit ook voor jou doen, maar een blender heeft deze kracht niet. Voeg de wortel samen met de dadels toe aan je meel. Voeg ook het zout en de speculaaskruiden toe. Vervolgens doe je 2 scheutjes water bij je mengsel. Er ontstaat nu een net iets te plakkerig deeg. Zorg dat je het niet te nat maakt. Rol balletjes van het mengsel en rol ze even door de geraspte kokos. In een luchtdicht bakje zijn de balletjes zeker een week houdbaar.

Heb je een vraag? Stuur me dan een berichtje via info@mijnthuisgevoel.nl. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, acties, tips of allerlei andere nieuwtjes. Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijn thuisgevoel- ayurveda en meer. Inschrijven kan je hier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *