Havermout sinaasappelkoekjes

havermoutkoekjes

Afgelopen week was ik thuis aan het werk en opeens kreeg ik zo’n zin in iets lekkers bij de thee. Het regende dus zin om naar buiten te gaan had ik niet. Met maar zes ingrediënten die ik toevallig in huis had, maakte ik heerlijke havermout sinaasappelkoekjes, waarvan ik het recept natuurlijk graag deel.

Dit heb je nodig voor 6 havermout sinaasappelkoekjes

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 gram havermout
  • schil en sap van 1/2 sinaasappel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • klein handje rozijnen

Wist je dat kaneel een van de gezondste specerijen is? In ayurveda noemen we het zelfs de koning van de specerijen. Kaneel bevat veel belangrijke vitamines en mineralen. Het ondersteunt en stimuleert de stofwisseling en het energieniveau van je lichaam. Dit helpt onder andere om je bloedsuikerspiegel te balanceren.

Zo maak je de koekjes

Prak in een platte schaal de banaan. Voeg hier 1 ei, de havermout, het sap en rasp van een halve sinaasappel aan toe. Roer goed door elkaar. Voeg een klein handje rozijnen en een halve theelepel kaneel toe en zorg dat alles goed door elkaar is gemengd. Zet ondertussen je over op 180 graden, wanneer deze is voorverwarmt verdeel je het deel op bakpapier en zes ronde koekjes. Dit alles moet 15 minuten in de oven. Niet alleen ruikt je huis heerlijk. Maar je zal ook niet af kunnen blijven van deze eenvoudige en snelle koekjes.

Heb je een vraag? Stuur me dan een berichtje via info@mijnthuisgevoel.nl. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, acties, tips of allerlei andere nieuwtjes. Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijn thuisgevoel- ayurveda en meer. Inschrijven kan je hier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *