Podcasts over ayurveda

podcast ayurveda

Een leuke manier om nog meer te weten te komen over ayurveda is door te luisteren naar podcasts. Heerlijk! Lekker onder het wandelen met de hond, tijdens het hardlopen, in bad lig of onderweg in de trein. Hieronder een aantal tips van Nederlandstalige podcast over ayurveda.

de ayurveda podcast

Deze podcast, gemaakt door Marleen Dijkhoff en Cielke Sijben en is voor iedereen die geïnspireerd wil worden door allerlei tips en trics vanuit de Ayurveda. In de afleveringen vertellen ze over hun eigen zoektocht naar de Ayurvedische leefwijze. Ze delen veel informatie en regelmatig hebben ze allerlei experts in de uitzending. Een hele toegankelijke podcast waarin je vanaf de eerste aflevering allerlei simpele tips krijgt die je gelijk kunt toepassen in je dagelijks leven. Altijd met een vleugje humor (of zoals ze zelf zeggen een korreltje himalayazout) en dat maakt deze podcast erg fijn om te luisteren. Hun doel met deze podcast? Jou helpen te begrijpen wat jij nodig hebt, zodat je met simpele aanpassingen gezonder en gelukkiger wordt. 

Klik hier voor de podcasts van de ayurveda podcast.

Holistic Health podcast

De holistic health podcast van Dana Hooghiemstra gaat over hoe zij de westerse en oosterse genees- en levenswijzen combineert in haar dagelijks leven voor een optimale gezondheid. Inmiddels staan er al meer dan 40 podcasts online over veel verschillende onderwerpen. Ik heb ze nog lang niet allemaal geluisterd, maar kies er elke keer weer eentje uit met een onderwerp dat op dat moment bij mij past. Met de podcast wil ze je leren om jezelf in balans te brengen, maar legt ze ook uit hoe je daar direct mee kunt beginnen.

Dana is psychologe, yogadocent en Ayurveda & Mindset coach. En founder van I love Ayurveda, het Ayurveda platform en de ayurveda community van Nederland. Samen met een team van andere ayurveda experts willen ze ayurveda voor iedereen toegankelijk maken, zodat iedereen zijn of haar leven kan transformeren en meer balans kan ervaren.

De Divine Ayurveda podcast

Inmiddels ben ik al zo’n 3 jaar student bij Divine Ayurveda onder begeleiding van Frederieke. Ik werd dan ook zeer enthousiast van het feit dat Frederieke haar eigen podcast begon: de Divine Ayurveda podcast.

In deze podcast neemt ze je mee in de magische wereld van Ayurveda. Ayurveda helpt je te begrijpen wie je werkelijk bent en wat je zowel op fysiek, psychologisch als spiritueel niveau nodig hebt om te helen en te groeien.  In de afgelopen 20 jaar heeft Frederieke Ayurveda niet alleen bestudeerd, maar ook heeft ze dit toegepast op haarzelf en op honderden studenten en cliënten die ze heeft mogen begeleiden.

De divine ayurveda podcast neemt je op ontdekkingsreis langs de diepten van deze eeuwenoude wijsheid. Maar daar blijft het niet bij, want je duikt met deze podcast vooral jouw eigen diepte in en gaat op zoek naar de magie van het universum ✨

De Zonderzooi Podcast

Met De Zonderzooi Podcast laat Dali je ontdekken hoe je door middel van Ayurveda jouw gezondheid op een simpele manier kan optimaliseren, zodat je minder last hebt van vervelende klachten, meer lichamelijke én mentale balans ervaart en geweldig lekker in je vel komt te zitten! Want je gaat je pas écht goed voelen als je precies begrijpt hoe fijn zonder zooi eten voor jou kan werken en weet welke voeding JOU het beste in balans brengt. Zonder dat het allemaal te strikt wordt natuurlijk, want it’s all about balance!

Dali is holistisch voedingscoach en foodblogger. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen om hun gezondheid te optimaliseren door middel van Ayurveda, voedzame recepten en persoonlijk advies. 

the Rock Your World Podcast

Hoe blijf je als vrouw een beetje zen terwijl je alle ballen in de lucht probeert te houden? In de RYW Podcast vraagt Hanneke Peeters bijzondere vrouwen naar hun selfcare tips en tricks en deelt ze ook haar eigen tools!! Persoonlijk vind ik het een hele inspirerende podcast omdat Hanneke het echt op haar manier doet. In de podcast leer je ook hoe je meer in het ritme van de natuur, seizoenen en je eigen cyclus kunt leven.

Op haar website schrijft Hanneke over hoe routines een verrijking van je dag zijn en niks te maken hebben met je schuldig voelen. Ze wil je vooral aanmoedigen die kleine momenten van verandering te vieren en veel geduld met jezelf te hebben. Onderdeel van leven volgens het ritme van de natuur is dat je je iedere dag anders voelt, dus dat ook je routines kunnen iedere dag anders zijn. Ze vertelt hoe je ayurveda hier het beste in kan gebruiken.

Heb je een vraag? Stuur me dan een berichtje via info@mijnthuisgevoel.nl. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, acties, tips of allerlei andere nieuwtjes. Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijn thuisgevoel- ayurveda en meer. Inschrijven kan je hier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *