Voeding

Voeding is een van de medicijnen die we bij ayurveda inzetten bij een onbalans. Wanneer jij eet volgens jouw dosha’s helpt je dit om weer in balans te komen en daarna ook te blijven. Door te eten wat bij je past, word je eten beter verteerd en worden de voedingsstoffen ook beter opgenomen door je lichaam. Voeding dat voor de ene mens goed is, kan juist bij een ander weer voor onbalans zorgen. Het is maatwerk. Het draait allemaal om het vinden van jouw balans. Hiervoor heb je dus nodig om te weten wat jouw dosha’s zijn. En vervolgens kun je datgene eten en drinken dat bij jou past.

Spijsverteringsvuur moet branden

Naast het eten volgens jouw dosha’s is het in de ayurveda erg belangrijk om een goede spijsvertering te hebben. Wanneer je maag en darmen goed werken, heb je minder klachten, maar voel je je ook veel gezonder en energieker. Wanneer je je voeding namelijk niet goed verteert, blijven er voedingsresten in je darmen achter en deze kunnen ziektes veroorzaken, waardoor jij uit balans kunt raken.

Eet de dingen die goed zijn voor jou!

En weet je, dat is helemaal niet zo moeilijk. Het gaat erom dat je eten kiest dat jouw onbalans herstelt en daarna jou in balans houdt. Dat doe je onder andere door voeding te eten met juist de tegenstellende eigenschap van jouw klacht. Maar ook door bepaalde voedingscombinaties juist niet te eten.

Met dit online magazine wil ik jou hiermee graag helpen. Door je de juiste tools te geven en met tips en adviezen die echt bij jou passen. Dat doen we niet door een dieet, maar door je te helpen begrijpen wie je bent, zodat jij op tijd kunt bijsturen om zo in balans te blijven. En dat is niet zo moeilijk!

Meer lezen over voeding

zelf kokosboter maken
Voeding

Zelf kokosolie maken

Kokosolie wordt gemaakt van, hoe kan het ook anders, kokos. En eigenlijk is dat ook het enige ingrediënt dat je nodig hebt. Uit het gedroogde

Meer lezen
boost je agni
Voeding

Boost je spijsvertering

Naast het eten volgens jouw dosha’s is het in de ayurveda erg belangrijk om een goede spijsvertering te hebben. Wanneer je maag en darmen goed

Meer lezen