Zelf kokosolie maken

zelf kokosboter maken

Kokosolie wordt gemaakt van, hoe kan het ook anders, kokos. En eigenlijk is dat ook het enige ingrediënt dat je nodig hebt. Uit het gedroogde vluchtvlees wordt de olie geperst. De olie is zeer geschikt om mee te bakken en te frituren. Je kan ook zelf kokosboter maken. Kokosboter is de romige variant van kokosolie. Heerlijk op je vers gebakken bananenbrood.

In de ayurveda is de olie goed voor de pitta dosha of als je een pitta onbalans hebt. Maar ook andere dosha’s kunnen deze olie goed gebruiken. De kokosolie werkt namelijk verkoelend. Daarnaast doodt de kokos bacteriën, virussen en schimmels waardoor infecties worden voorkomen. Kokos kan ook bijdragen aan een sterker immuunsysteem.

Dit heb je nodig

  • 500 gram kokosrasp

Zo maak je de kokosolie

Doe de kokosrasp in je blender en maal de inhoud. Zorg ervoor dat de kokos in het midden van de blender blijft. Na een aantal minuten komt de olie uit de kokos vrij en wordt het een zachte boterachtige brij. Je kan de kokosboter bewaren in een pot. Als je deze op een koele en donkere plek bewaard, is de boter wel een maand houdbaar.

Gebruik de olie altijd met mate. Te veel van iets is nooit goed.

Heb je een vraag? Stuur me dan een berichtje via info@mijnthuisgevoel.nl. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, acties, tips of allerlei andere nieuwtjes. Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijn thuisgevoel- ayurveda en meer. Inschrijven kan je hier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *