Over Kristel

Ik ben Kristel, 48 jaar oud, ik woon in Hilversum en heb een zoon van 16. Ik ben de oprichter van dit online magazine. In mijn dagelijks leven werk ik in de communicatie en marketing. Maar mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in voeding, leefstijl en gezondheid. Zo heb ik al heel wat verschillende opleidingen en cursussen gevolgd zoals natuurvoedingscoach, voetreflexologie, mindfulness en yoga.

Ayurveda en meer

Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met ayurveda. Hoe weet ik eigenlijk niet precies meer. Ik vond het interessant maar echt blijven hangen is het toen nog niet. Totdat ik vorig jaar besloot om online een opleiding ayurveda te gaan doen. Super interessant vond ik het en ik wilde alleen maar meer weten. (Dit is typisch pitta trouwens.) Maar dan wel een praktische opleiding waarbij ik kon oefenen en beleven. En zo startte ik in september 2021 met de eenjarige opleiding Ayurvedisch voedings- en levensstijlcoach bij Divine ayurveda. Ondertussen volg ik ook nog de verdiepingscursussen die tijdens de opleiding worden aangeboden. Ik heb nu al besloten volgend jaar de verdiepingsjaaropleiding te gaan doen. Het is zo leuk!

Door te luisteren en te kijken naar de signalen van je lichaam, kun je met eenvoudige en makkelijke adviezen en tips gezonder en gelukkig leven. Vaak kun je met kleine aanpassingen al grote veranderingen merken.

Zoeken naar balans

Soms heb ik het gevoel dat ik mijn hele leven al zoek ben naar balans. Misschien daarom ook wel mijn interesse in gezondheid en leefstijl. Maar ayurveda geeft mij de inzichten en zelfkennis waar ik eigenlijk naar op zoek was. In ayurveda gaan we er van uit dat iedereen uniek is en dat iedereen iets anders nodig heeft. Wat voor de een goed is, kan juist voor de ander niet werken. Maar door te luisteren en te kijken naar de signalen van je lichaam en op tijd bij te sturen kan iedereen in balans komen en blijven. Soms al met een hele kleine aanpassing in je voedings- of leefstijlpatroon.

Kleine stapjes

En dat is wat ik het afgelopen jaar heb gedaan. Met kleine stapjes aanpassingen gedaan in mijn leefstijl en voeding. Maar ik heb ook mijn sticky stuff onder de loep genomen. Sticky stuff is eigenlijk geestelijke en emotionele ballast die je nog te verteren hebt. Ayurveda is voor mij een ontdekkingstocht die me elke dag weer nieuwe inzichten en inspiratie geeft. Ik heb een beter zelfbeeld over mezelf gekregen en ik voel me zoveel beter!

Wat is gezond voor jouw gezondheid?

En dat wil ik graag delen met jou! Ik wil jou ook helpen lekker in je vel
te komen zitten. Leren wat jij kan doen om weer in balans te komen zodat je minder last van klachten hebt. Dat is waarom ik dit online magazine ben gestart. Om jou te inspireren, door jou te laten ontdekken wat jou uniek maakt en door jezelf beter te leren begrijpen.

Zodat je keuzes kunt maken die echt bij je passen om zo te ontdekken wat goed is voor jouw gezondheid. Dit doe ik met praktische en eenvoudig toepasbare tips die jou helpen om meer in balans te komen en te blijven zodat je je nog meer thuis voelt in je geest, lijf en leven.

Heb je een vraag, laat het me dan weten!

Liefs,
Kristel

Opleidingen

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach
Jaaropleiding Divine Ayurveda
Ayurveda Civas opleidingen

Ayurveda healing the dhatus
Jaaropleiding Divine Ayurveda
start oktober 2022

Allround angstcoach
Civas opleidingen 2022

Natuurvoedingsadviseur
Civas opleidingen

Reflexologiespecialist
Sorag academie

Workshops en korte opleidingen

Pre-teacher yoga training (De nieuwe yogaschool)

Mindfulness  (Civas opleidingen)

Ayurveda en de vrouw (Divine Ayurveda)

Marma en emoties (Divine Ayurveda)