Lentesmoothie voor een frisse start

groene lentesmoothie

Nu de lente weer aanbreekt is het tijd om je spijsvertering weer eens lekker aan te wakkeren en de afvalstoffen uit je lichaam te verteren. In de wintermaanden hebben we allemaal wat extra voeding nodig gehad. Daarom eten we in de winter vooral verwarmende, aardende en vochtige voedingsmiddelen. Maar nu de dagen langer worden, er weer groene blaadjes aan de bomen komen en de zon warmer wordt is het tijd om de winter uit ons lichaam te laten verdwijnen.

De winter en het begin van de lente staan in het teken van kapha. Doordat het in de lente warmer wordt, gaat de kapha en alle afvalstoffen die we in ons lichaam verzameld hebben smelten. In de winter is onze agni op zijn sterkst, in de lente neemt deze in kracht af. Om te voorkomen dat die afvalstoffen niet goed verteerd worden is het belangrijk om te reinigen.

Deze groene lentesmoothie kan je daarbij helpen. Boordevol met vitamines en mineralen. Drink hem als ontbijt. Appel en bleekselderij werken vochtafdrijvend en daarmee worden je afvalstoffen sneller afgevoerd. Gember heeft een antibacteriële werking.

Wat heb je nodig voor de lentesmoothie?

  • 1 appel (kies voor een rode appel die niet te zuur is, anders is de smoothie niet geschikt voor de pitta’s)
  • stuk gember van ongeveer 1 cm
  • 60 gram spinazie
  • 1 stengels bleekselderij
  • 200 ml warm water
  • 2 takjes munt
  • 50 gram blauwe bessen

Hoe maak je de lentesmoothie?

Doe alle vaste ingrediënten in een blender, doe de spinazie als laatste. Anders heb je kans dat je blender vastloopt. Voeg als laatste het water toe. Mocht je de smoothie te dik vinden, dan kan je altijd meer water toevoegen. We gebruiken warm water omdat koud niet goed is voor kapha en vata. Door het toevoegen van de gember, krijgt je spijsvertering een extra boost. Een goede start van jouw dag!

Ben je op zoek naar meer tips voor de lente, kijk dan eens hier.

Heb je een vraag? Stuur me dan een berichtje via info@mijnthuisgevoel.nl. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, acties, tips of allerlei andere nieuwtjes. Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijn thuisgevoel- ayurveda en meer. Inschrijven kan je hier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *