Pannenkoeken met spinazie

pannenkoeken met spinazie

Ik ben dol op pannenkoeken. Als ontbijt, lunch of diner, het maakt mij eigen niet uit. In de ochtend zijn de zoete vaak favoriet, maar onlangs maakte ik een combinatie van hartig en zoet met spinazie. Erg lekker!

Magnesium

In spinazie zit veel magnesium. Als je een magnesiumtekort hebt, ben je gevoeliger voor stress. En daarnaast zorgt stress ervoor dat je lichaam meer magnesium gebruikt dan normaal. Dus je raakt eigenlijk nog sneller door je magnesiumvoorraad heen.  Je komt in een moeilijk te doorbreken cirkel. Zowel bananen als spinazie bevatten magnesium. Deze pannenkoeken zijn dus niet alleen heel lekker, maar ook nog goed om je magnesium aan te vullen.

Wat je nodig?

  • 75 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • sap van 1 sinaasappel
  • beetje kaneel of speculaaskruiden
  • grote hand spinazie

Hoe maak je de spinaziepannenkoeken?

Doe alle ingrediënten in de blender en mix het door elkaar. Bak de pannenkoeken in wat ghee in de koekenpan. Het beslag is genoeg voor 5 pannenkoekjes. Lekker met kokosvlokken en een beetje ahornsiroop.

Wist je dat?

Fruit is lastig om te combineren met welke voeding dan ook. Dat komt namelijk omdat fruit heel licht verteerbaar is en snel je maag weer verlaat. Dat betekent dat je extra afvalstoffen in je lichaam krijgt als je het eet met iets dat langzamer verteerd. Eet fruit daarom nooit samen met andere voedingsmiddelen. En altijd los van je hoofdmaaltijden. Het liefst een uur voor of een uur nadat je gegeten hebt. Je kunt fruit wel samen met ander voedsel eten als het is meegekookt/gebakken met de maaltijd. Bijvoorbeeld appeltjes meekoken met je havermout of zoals in deze pannenkoeken, het sinaasappelsap meebakken. Omdat je het samen kookt, zal het fruit de energie van de havermout overnemen en ontstaat deze werking niet.

Heb je een vraag? Stuur me dan een berichtje via info@mijnthuisgevoel.nl. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, acties, tips of allerlei andere nieuwtjes. Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijn thuisgevoel- ayurveda en meer. Inschrijven kan je hier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *