Thee met komijn, koriander en venkel (KKV thee)

Thee met komijn, koriander en venkel (KKV thee)

In de ayurveda is het belangrijk dat je spijsvertering goed in balans is. Dit wordt agni genoemd of ook wel het spijsverteringsvuur. KKV thee is de thee die jou hierbij kan helpen. KKV (Komijn, Koriander en Venkel) zijn specerijen die alle drie een gezonde werking hebben op je spijsverteringsorganen. Ze voeren een teveel aan hitte af, herstellen je vochtbalans, verminderen gasvorming en kalmeren je ingewanden. Ook helpt deze tegen opvliegers en hormonale onbalans.

Wat heb je nodig voor KKV thee

1 liter water
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel venkelzaad

Zo maak je de KKV thee

Vijzel de drie specerijen kort zodat de zaadjes open gaan. Breng dan 1 liter water aan de kook in een steelpannetje. Voeg de koriander, venkel en komijn toe. Laat deze 5 minuten zachtjes koken. Zeef de inhoud en giet het over in een theepot of een thermoskan. 1 Liter per dag van deze thee drinken is voldoende voor een goede spijsvertering.

Wat doen komijn, venkel en koriander?

Komijn kalmeert, vermindert gasvorming en brengt het spijsverteringsstelsel weer in balans. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend. Ook helpt het bij de vertering van zware voeding.

Koriander werkt ontstekingsremmend en brengt je spijsverteringskanaal weer in harmonie. Door koriander te gebruiken voorkom je vaak krampen en winderigheid. Ook stimuleert het je maagzuur en geeft het energie.

Venkel in je thee zorgt ervoor dat het vocht uit je lichaam wordt afgedreven, maar daarnaast is het ook heel goed als je krampen hebt. Het verbetert je spijsvertering, helpt bij buikpijn en een opgeblazen gevoel en werkt ook tegen schimmels in je lichaam.

Deze thee is geschikt voor vata, pitta en kapha dosha. De kapha kan er eventueel nog wat extra gember aan toevoegen.

Heb je een vraag? Stuur me dan een berichtje via info@mijnthuisgevoel.nl. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, acties, tips of allerlei andere nieuwtjes. Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijn thuisgevoel- ayurveda en meer. Inschrijven kan je hier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *