Dadelballetjes met chocolade

chocoladeballetjes

Heb je zin in een lekker tussendoortje, dan zijn deze chocoladeballetjes een aanrader. Erg lekker en ze zijn zo klaar. Je maakt ze van dadels. Dadel bevatten veel mineralen, vezels en vitamine. En kunnen helpen bij problemen met constipatie, diarree en andere darmklachten. Daarnaast verbeteren dadels de hersenfunctie, verbeteren je weerstand, zijn bloeddruk verlagend, zijn goed voor je botten en hebben een ontstekingsremmende werking. Doordat dadels natuurlijke suikers bevatten zijn ze goed te gebruiken voor een tussendoortje.

Wat heb je nodig voor de balletjes

(voor 10 stuks)

  • 75 gram dadels (ongeveer 5 stuks, hangt een beetje af van de grote van de dadels)
  • 50 gram havermout
  • cacao poeder (ongeveer 1 eetlepel)
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • 40 ml water
  • Kokosrasp voor de buitenkant van de balletjes

Zo maak je de dadelballetje

Doe de dadels in een keukenmachine of blender en maal ze fijn. Voeg daarna de havermout, het cacaopoeder, het vanille-extract en het water toe. Roer goed door elkaar. Schep daarna de cacaonibs en de chillivlokken door het mengsel. Draai van het deeg ongeveer 10 balletjes. Rol de balletjes door de kokosrasp en klaar ben je!

Kokos is goed voor de pitta dosha of als je een pitta onbalans hebt. Maar ook voor andere dosha’s is kokos goed. Kokos werkt namelijk verkoelend, het dood bacteriën, virussen en schimmels waardoor infecties worden voorkomen. Kokos kan ook bijdragen aan een sterker immuunsysteem. Het bevat veel verschillende vitamine en mineralen zoals kalium, magnesium, fosfor, ijzer, vitamine B en C.

Vata en pitta kunnen dit tussendoortje prima eten. Door de dadels is deze voor de kapha eigenlijk wat te zwaar. (maar eentje kan wel….). Eet tussendoortjes altijd met mate.

Heb je een vraag? Stuur me dan een berichtje via info@mijnthuisgevoel.nl. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, acties, tips of allerlei andere nieuwtjes. Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijn thuisgevoel- ayurveda en meer. Inschrijven kan je hier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *